Kaheaastase sünnipäev.

0
1429

Jõudsin nüüd lõpuks siia, et Rometi pidu lõpuks kirja panna. Viimased kaks nädalat olen jooksnud nagu orav rattas ja õhtuks lihtsalt ei jaksa mitte midagi enam teha ja olen enne 23:00 juba voodis. Küll oli mul töövestlus, siis käisime Kentsuga kinos või tsirkuses, koeraga arst, casting, lapse arenguvestlus, Pr üritus ja sinna lisa veel koristamised, kokkamised, triikimised ja mänguaeg kahe lapsega. Mõnus nädalavahetus tuleb – Trussik läheb juba reede hommikul Hiiumaale ja ma olen pudinatega üksinda. Reedel lähme sõbranna juurde, peale seda koperdan härradega teise sõbranna juurde, et talle meik ja soeng teha ning siis suundumine koju. Sounds fun – eriti see fakt, et ma tegelikult ei tohi veel tõsta nii aktiivselt, aga no mis sa ära teed.. Õnneks laupäeval on ema abis ja ma saan küüntes ära käia, Kennetiga Lotte etendust vaatama minna ja õhtul veel Kustiku juurde eurokat fännama minna. Pühapäeval seame sammud minu vanaema juurde. Tuleb tegus nädalavahetus! Aga nüüd teema juurde tagasi..

Hommikul, nagu ikka meie pere, laulame tordiga üles meie pereliikme (seekord kahjuks Romet oli juba ise üleval :D) ja kutsume ta elutuppa kaunistatud kodu ja kingitust üle vaatama. Hea nali oli see aastas, et Kentsu MAGAS kogu selle aja üleval korrusel naris, kui meie Rometile laulsime. See noorhärra on muidu 6:30 juba üleval ja siis Rommi sünnipäevalaulu põõnas ta maha. Naljakas.

Teadsin juba ammu, et tahan sünnipäeva korraldada STUUDIO 1985-es, aga ei arvanud, et pean nii varakult aega sinna broneerima ja nii ma 24.04 kuupäevast ilma jäingi. Ei jäänud muud üle, kui korraldada pidu õigel päeval 26.04, kell 18:00. Miinuseks see, et lapsed ikkagi õhtu lõpuks väsisid ära. Ei midagi hullu, aga noh parem oleks olnud nädalavahetus kindlasti. Olen järgmine kord targem ja hakkan asju juba varakult broneerima.

Fotograafiks käis Kerli Jaago, kes on 1/2 Fotoraadist. Enamus teab juba nkn, et me nende kahe pikaajalised kliendid ja oleme alati rahul nendega, lapsed tunnevad Kerli ja Miku seltsis juba väga turvaliselt ja nendega on mõnus seetõttu toimetada. Nad ise ka väga lahedad ja toredad inimesed! Siinkohal mainin ära ka selle, et Rometi essat sünnat pildistas Anete Toming ja tema on ka ülihea fotograaf. Tema tugevuseks teisega võrreldes on kiirus. Ta tegi pildid eelmine aasta 1 päevaga valmis. Respekt.

Kaunistused ja teemapeopakett on pärit PEOBOX’ist. Rentisin neilt eelmine aasta Rometi esimeseks sünnipäevaks ka teemapeopaketi. Mu meelest idekas lahendus meeleolu loomiseks. Tundub selline tühine asi, aga uskuge mind, sellise pisikese ilmakodaniku jaoks on see midagi palju enamat, kui lihtsalt kaunistused. Seekord läks nii, et läksin neilt uuesti tellima ja nad tundsid mu ära. Sain neilt sooduskoodi ”LIINA15”, mis peaks kehtima kuni 15.06.2022, võite julgelt kasutada! Lisaks meeleolule hoiab see ka loodust kokku ja aega. Tellisin ju Rometi essaks sünnipäevaks mingi hunniku asju ka aliexpressist, aga ei kostüüm ega kaunistused ei jõudnud õigeks ajaks kohale, kahjuks. Nüüd olen muidugi seda meelt ka, et korduvkasutatav kraam on palju asisem, kui hiinast tellitud ühekordsed jurad, mis kõik jälle prügi juurde tekitavad. Jah, nõusid on tüütum pesta küll, aga ei midagi ületamatut.

Kuna Kents avaldas soovi Käpapatrulli peoks, siis ei saanud Rommile sama temaatikat valida. Otsustasime seekord Peppa peo kasuks. Peobox’ist rentimine on nii lihtne – lähed kohapeale, antakse su asjad ja lähed minema. Tagasi too palun samas seisukorras ja ongi kõik. Hõbe- ja kuldpaketis on suur plus see ka, et saab seinale vastava tausta panna – fotoseina probleem kohe lahendatud. Olen seda kaks aastat järjest rakendanud ja toimib ideaalselt.

Tordi tellisin KODUKOOTUDKÜPSETISED käest. Ma olen Dianalt tellinud õige mitu korda ja alati rahule jäänud. Ärge laske ennast heidutada sellest, et ta resideerub Viljandis. Mina sain oma tordi kätte ühe mehega, kellele maksin 10 euri, et ta selle Viljandist ära tooks (tal oli Tallinnasse nkn asja). Isegi selle maksmisega oli tort odavam kui Tallinnast tellides. Lisaks muidugi Diana pulgakoogid…. Ma ei taha nendest rääkida, sest ilanäärmed hakkavad kohe tööle. Need on lihtsalt nii head. Ausalt. No vaadake ise, kui nunnu tort ja pulgakoogid. See George meenutab täpselt Rometit ka 😀

Toidud seekord Põhjala catering’ist. Jäin väga rahule ja eriti meeldis mulle see kuller, kes aitas asjad kiledest lahti võtta ja pakkus igakülgset abi.

Soolane makroon – maitses imeliselt!

Need on need hetked, kus saad aru, et asja ei tehta lihtsalt niisama tegemise pärast =) Menüüü on siin:

Aga siis on ka mul teile rääkida vastupidine kogemus. Kirjutasin Mullimeistri kodukalt leitud meilile, et uurida Peppa peojuhi kohta. Keegi mulle ei vastanud. Lõpuks sain helistades inimese kätte ja asjad kokku lepitud. Ta lubas mulle, et saadab kinnitava meili mulle, kellaaegadega ja kõige muuga. Seda meili loomulikult ei tulnud. Kes mind teab, siis selline asi ajab mind SITAKS närvi. Ma ju maksan teenuse eest. Kirjutasin siis ise uuesti meili, et äkki saame kokku leppida kirjalikult, et mu laps ei jääks peojuhita oma sünnipäeval. Juba sel hetkel oli veidi halb maik suus. Kirjutasin siis lõpuks SMS’i ja uurisin, kas keegi üldse tuleb mu lapse sünnipäevale või ei, sest kinnitavat meili ma ei saanud ja mulle keegi uuesti ei vasta. Kirjutasin SMS’i, et Peppa võiks kohal olla 18:45. Peppa ise jõudis kohale 19:00, kuna tal oli märkmikus kirjas algne kellaaeg 19:00. Okei, suva see.

See Peppa… Noh, ütleme nii, et teda ei andnud eelmise aasta Lottega võrrelda ka mitte. Oleks ma vaid teadnud, et ma pean nii väga pettuma selles peojuhis, siis poleks sinna 90 eurot maha matnud. Oleksin võinud eelmise aasta Lottele helistada ja kuidagi notsuks lasknud tal end teha. Laste keelamist oli palju. Noh näiteks lapsed mängisid selle värvilise purjega (ei oska paremini seletada) ja nad pidid palli seal purje sees kõik koos hoidma. Peppa siis keelas neid, kui lapsed selle maha kukutasid selle asemel, et öelda: ”Oh, Sul mingi uus lahe mäng mõtteis või? Ajame siis koos seda palli hoopis tagasi ja püüame tagasi purje peale saada!” Seda ei pannud ainult mina tähele, aga ka sõbrannad ja mu ema. Sitt tunne jäi sisse, ausalt. Meisterdasid õhupallidest asju – selle asemel, et lastelt küsida ja uurida ning nendega jutustada, TA ISTUS VAIT ja TEGI PALLIDEST LOOMAKESI?! Kui Sulle ei meeldi lapsed, siis ära vali omale peojuhi ametit. Ma olin nii pettunud kõike seda nähes, sest teadsin, et ma ise suudaks miljon korda parem tola olla lastele, kes nendega tegeleb ja nende huvi üleval hoiab. Suhtumine oli umbes selline: ”Tulin töölt just, teen selle kuidagi ära ja longin 90 eurot rikkamana koju tagasi, pohhui, mis mulje minust jääb”. Sitt mulje jäi.

Tõime tordi välja, et puhuda ja laulda. Ma eeldasin, et Peppa tõuseb püsti ja rõõmustab koos sünnipäevalapsega, aga TA ISTUS EDASI 15 minutit ja tegi palle nurgas. Kogu selle aja, kui me laulsime ja puhusime küünlaid. Lapsed õnneks ei saanud midagi aru, aga vanemad said väga hästi aru, kuidas sellel peojuhil on täiesti ükskõik kõigest. Sõbranna naeris, et ma tahan alati parimat ja väga tihti satun mingi sita otsa lihtsalt. 😀 Andrus samasugune sitamagnet. Ostame uued asjad ja need osutuvad kohe praagiks jnejne. Täiega kobla ees. Lõpuks see Peppa tuli ja andis mulle kaks õhupalli: ”Need võite anda nendele, kellel õhupall katki läheb või endale võtta”. Samal ajal jooksis silme ees, kui äge pidu meil Rometi essal sünnal oli. Kui faking äge oli kodus peetud pidu, koos Lottega. Lotte oli õhtu staar for sure. Ja nüüd siis nii. Suur pettumus. Aga õnneks muu asi oli tore ja Kentsul ja Rommil oli sõpradega tegelikult väga äge aega koos veeta. Igatahes, ma ei soovita teilt mullimeister.ee lehelt peojuhti tellida. Minult juba Instas uuriti ja sain mitu küsimust ära canceldada, kuna mul oli päris kehv ja pettumust valmistav kogemus. Tahtsin neilt ka Kentsu sünnaks Käpapatrulli tegelasi broneerida, aga noh… jah… jääb ära ilmselgetel põhjustel. Kahju.

Kingitustest rääkides, siis tegin selle jaoks suure research’i, et mitte mingit jama kokku osta ja panin listi docs’i üles. Jagan teiega kingitud asju ka, sest nende kohta tuli ka palju küsimusi =)

Läp-top lastele. Magnettähed ja -numbrid. Meeldib, et saan näiteks karu joonistada ja tähtedega juurde sõna teha. Tekib mõnus visuaalne pilt. LINK ON SIIN
Mängukitarr pisikestele. LINK ON SIIN Väga tore tegelane, Rometile väga meeldib.

Siis sai Romet sellise rongikomplekti juurde. Nüüd on mõlemal üks rong ja K ning R ei lähe omavahel kaklema. See sai tellitud XS mänguasjadest, aga vist oli viimane, sest seda enam pole. Võtsin lingi LEGO kodukalt. Mängime pidevalt.

Siis sai Rommi veel ühe komplekti Connetix klotse. Nüüd tõesti jätkub. Lõpuks ometi. Kokku on meil kaks tavakomplekti, pallirada, autodega komplekt, lisapallid. LINK ON SIIN
Maksavad hinge hinda, true.. aga no mu lastele meeldib. Täielikud fännid on… ja olen ka teiste emade käest sama juttu kuulnud. Kallid, aga täiega oma hinda väärt. Kogu aeg kasutuses.
Lego DUPLO vannimängukomplekt. Vesi tuleb kenasti läbi mänguasjadelt ja ei teki hallitusohtu! LINK SIIN
DESSINEO JOONISTUSTAHVEL. Nägin seda sõbrannal, aga kahjuks tema seda suuremat komplekti ei olnud müügis enam. Tal oli koos lambi ja kõigega. Ülituus.
Aga see väike ajab ka asja ära. Õpetab lapsi (ja ka andetuid vanemaid) joonistama. 😀 Väga tore leiutis. LINK ON SIIN
Barefoot Tikki papud. LINK ON SIIN Nii armsad IMO. Hellyk.ee-s on üldse väga hea barefoot jalanõude valik.
Ja siis selline tore liivakastikomplekt. Need on päris pisikesed. Pildilt tunduvad elusuured, aga tegelikult pole. Ei ole plastikust ja peavad kauem vastu minu hinnangul. LINK ON SIIN

Lisaks veel PLAYDOH’i komplekti – need ei vaja eraldi välja toomist vist. Minu kiddod on täielikud voolimisefännid. Söögi ette ja söögi peale. Iga kord viskame kivi Trussiga, kes hiljem seda possulat koristab. 😀 + Lottemaa piletid + Bredeni kinkekas ja vannitamise jaoks mõeldud asjad. Ja mis peamine – härra sai sõpradega aega veeta ja enne sünnipäeva nädalavahetusel käisid veel vanaemad ja vanaisad ning tädi külas + sõbrad ka. Hästi tore nädalavahetus oli.

Kui jätta see peojuhi kogemus vahele, siis tegelikult oli kõik väga tore ja tsill ning lõbus.

Tuleb nüüd varsti mõtlema hakata, mida neljasele kinkida. 😀 See lapsevanema elu on ikka jube tüütu küll.
Seniks aga tsau-pakaa ja üritan varsti-varsti ka ühe ülalpool mainitud toimetuse paremini lahti kirjutada.

Previous articleOperatsioonipäev ja nädal pärast seda.
Next articleAeg on tööle minna!
Liina. Certified freelance make-up & SFX artist based in Tallinn, Estonia. Hobby photographer ✖️ Fashion lover ✖️travel blogger ✖️ Addicted to reading ✖️ nature junkie ✖️mommy ✖️and.. living life to the fullest.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here